Sarantis širom svijeta


Posjetite našu grupnu stranicu

Sarantis Group | Engleski

Ili odaberite lokaciju

ODRŽIVOST

Održivost

Održivost je srž našeg poslovnog modela i vodi nas u svakodnevnom poslovnom životu.
Vjerujemo da je važnije nego ikada djelovati u dinamičnom i zaštitničkom duhu prema globalnim ekološkim i društvenim izazovima s kojima se suočavamo. Pošto prepoznajemo našu odgovornost prema budućim generacijama, obavezujemo se da ćemo djelovati u donošenju promjena na društvenom, ekološkom i etičkom nivou.

Naša misija i naše vrijednosti su osnova naše korporativne filozofije i našeg poslovnog modela. Istorija inspiriše našu moralnu kulturu. Izvrsnost, povjerenje, smjernost, vlasništvo, održivost su naš kompas u ispunjavanju naše svrhe i definisanju kako poslujemo interno i eksterno.

U našem operativnom putu da ponudimo vrhunske brendove, naš glavni prioritet je odgovornost prema društvu i životnoj sredini unutar našeg kruga aktivnosti.
Cilj nam je stvoriti dodatnu vrijednost za naše kupce, potrošače, partnere, zaposlenike i druge učesnike, ostajući vjerni našim obavezama i našem korporativnom identitetu.

Naša strategija održivosti zasniva se na održavanju optimalne ravnoteže između ekonomskog uspjeha i odgovorne ekološke i društvene prakse i fokusira se na četiri stuba djelovanja:

Održiva proizvodnja i potrošnja

Posvećeni smo procjeni i upravljanju ekološkim i društvenim uticajima naših proizvoda tokom njihovog životnog ciklusa, kako bismo osigurali održivu proizvodnju u našim vlastitim aktivnostima i podržali prakse odgovorne potrošnje u našem lancu vrijednosti.

Uspješne zajednice

Posvećeni smo izgradnji odnosa sa zajednicom u svim zemljama poslovanja, stvarajući socijalno ekonomske uticaje za naše zainteresovane strane.

Briga o zaposlenicima

Posvećeni smo zaštiti zdravlja na radu, sigurnosti i dobrobiti naših zaposlenih, ulaganju u obuku za razvoj našeg ljudskog kapitala i očuvanju različitosti, jednakih mogućnosti i ljudskih prava.

Odgovorno upravljanje

Posvećeni smo očuvanju čvrstog korporativnog upravljanja, uključujući uloge i odgovornosti za praćenje naših uticaja na održivost, usklađenost sa propisima i poslovnu etiku.

Strategija održivog razvoja

Analiza naših ekonomskih, društvenih i ekoloških uticaja identifikovala je četiri glavna ESG pravca i utvrdila sljedeće ključne teme za održivi razvoj do 2025. godine.

Izjave za medije

Istražite naše najnovije vijesti o našim aktivnostima, našim brendovima, našim ljudima, našim akcijama održivosti.

Više
Change cookies consent Revoke cookies consent