Sarantis širom svijeta


Posjetite našu grupnu stranicu

Sarantis Group | Engleski

Ili odaberite lokaciju

ODRŽIVOST

Održivost

Na našem operativnom putu pružanja omiljenih i pouzdanih brendova, naš glavni prioritet je odgovornost prema društvu I životnoj okolini. Naša operativna filozofija prati vodeći tempo grupe.

Cilj nam je stvoriti dodatnu vrijednost za naše kupce, potrošače, partnere, zaposlene i ostale akcionare, a istovremeno ostati vjeran našim obvezama i našem korporativnom identitetu.

Strategija održivosti Grupe koju dijelimo temelji se na održavanju optimalne ravnoteže između ekonomskog uspjeha i odgovornosti prema okolini i fokusira se na pet etapa djelovanja: ekološka, društvena, pristup proizvodu, ljudski kapital, doprinos ekonomiji. Svaka etapa je u skladu s osnovama našeg poslovanja te ističe ono što je važno za naše potrošače, klijente, partnere i ostale akcionare.

Naša ambicija je biti održiva i odgovorna kompanija tokom  cijele naše korporativne aktivnosti, ulaganjem u gore navedena ključna područja.

Naš ekološki doprinos

Prepoznajemo svoju odgovornost prema zaštiti okoliša i obvezujemo se da ćemo svojim radom dati pozitivan doprinos.

Naš socijalni doprinos

Imamo pozitivan višedimenzionalni utjecaj na zajednice u kojima poslujemo kroz naše voljene i pouzdane marke i naše brižne ljude.

Naš pristup proizvodu

Želimo ponuditi proizvode visokog kvaliteta koji se bave svakodnevnim potrebama naših potrošača, usvajajući društveno odgovornu praksu i ekološki prihvatljive proizvodne metode.

.

Naš pristup ljudskom kapitalu

Težimo da budemo odabrani poslodavac za nadarene ljude koji nude sigurno okruženje u kojem se sve mogućnosti mogu iskoristiti i dalje unapređivati.

Naš doprinos ekonomiji

Usredotočeni smo na ravnotežu između ekonomskog uspjeha i odgovorne ekološke i socijalne prakse, jer prepoznajemo da financijske performanse idu ruku pod ruku sa održivim poslovnim putem.

Izjave za medije

Istražite naše najnovije vijesti o našim aktivnostima, našim brendovima, našim ljudima, našim akcijama održivosti.

Više
Change cookies consent Revoke cookies consent