Sarantis širom svijeta


Posjetite našu grupnu stranicu

Sarantis Group | Engleski

Ili odaberite lokaciju

Sarantis Grupa slavi Međunarodni dan šuma kroz bioten inicijativu za sadnju drveća na Filipinima

21 MART 2022

Bioten, brend za ličnu njegu grupe Sarantis, obilježava Međunarodni dan šuma kroz društveno odgovorno poslovanje i stalnu  inicijativu za pošumljavanje na Filipinima

 

Sarantis Grupa, jedna od najvećih multinacionalnih kompanija za proizvode široke potrošnje sa značajnim međunarodnim prisustvom, vodećim brendovima i partnerstvima, kroz svoje korporativne i proizvodne inicijative ulaže svoje napore kako bi imala pozitivan uticaj u svim zemljama u kojima posluje, dodatno povećavajući svoj društveni i ekološki uticaj. Ove godine, povodom Međunarodnog dana šuma 21. marta, koji je priznat od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 2012. godine, brend za ličnu njegu grupe, bioten, slavi svoju inicijativu pošumljavanja koja je započela 2020. godine na Filipinima, s ciljem da se zasadi 88 hiljada stabala u provinciji Zambales.

Živimo u eri izazova s klimatskim promjenama koje su naša svakodnevnica. Imajući u vidu ovu spoznaju, Sarantis Grupa ulaže vlastite napore da intenzivira svoju dinamiku ka održivoj proizvodnji i potrošnji, istovremeno smanjujući svoj negativni ekološki uticaj i  doprinoseći zelenijoj budućnosti za sve.

Konkretno, bioten kroz svoju filozofiju proizvoda kao i kroz svoje CSR akcije poštuje životnu sredinu, pokazujući koliko je snažan zagovornik održivosti i prirodnih resursa. Sve serije proizvoda ovog brenda sadrže visok postotak prirodnih sastojaka sa ekstraktima iz održivih izvora, svi proizvodi su prilagođeni veganima, njihova ambalaža je u potpunosti reciklažna što osigurava da dolaze iz odgovornih izvora, dok detaljne informacije o svakom sastojku možete pronaći na web stranici brenda.

Na nivou društveno odgovornog poslovanja, bioten povodom erupcije planine Pinatubo 1991. godine u provinciji Zambales na vulkanskom luku Luzon na Filipinima, koja se smatra drugom najvećom vulkanskom erupcijom u 20. vijeku koja je ostavila cijeli region bez ploda , preuzeo je akcije za oživljavanje regije kroz sadnju drveća.

  1. godine postignut je sporazum sa plemenima Yangil i Banawen o ponovnom pošumljavanju regiona. Sarantis Grupa je kroz bioten, zajedno sa svojim partnerima: NVO For the Future, Madtravel.org, I-Face i Influencer brenda Nadine Lustre, 2021. godine osnažila cijelu inicijativu s ciljem da posadi 88 hiljada stabala. U 2021. godini je zasađeno 13 hiljada stabala. 2022. Godini se radujemo dostizanju cilja da posadimo 30 hiljada stabala. Fokusiranje na postizanje krajnjeg zelenog cilja sadnje ukupno 88 hiljada stabala, omogućiće prosperitet i novi život  ovom regionu.

Sarantis Group i bioten imaju za cilj da dalje podignu svijest o pitanjima održivog razvoja. Održivo upravljanje šumama i njihovo korištenje resursa ključni su za borbu protiv klimatskih promjena i za doprinos prosperitetu i blagostanju sadašnjih i budućih generacija. Gledajući prema budućnosti, Sarantis grupa će pojačavati svoje napore na Filipinima kako bi ispunila svoja očekivanja u vezi sa ovom inicijativom, stvarajući preduslove za unapređenje životne sredine u regionu.

 

Sarantis Group

Sa sjedištem u Atini i koja se može pohvaliti istorijom dugom preko 50 godina, Sarantis Group je multinacionalna kompanija za proizvode široke potrošnje koja ima vodeće prisustvo u istočnoj Evropi i široku geografsku rasprostranjenost kroz vlastite poslovnice  i snažnu izvoznu aktivnost širom svijeta. Naša misija je da smo tu za potrošače,  kako bi im učinili svakodnevni život lakšim, blisko sarađujemo  s našim poslovnicama  kako bismo stvorili vrijednost na održiv način. Od proizvoda za ličnu njegu, kućnu njegu i zdravstvenu njegu, kao i luksuznu kozmetiku, nudimo dobro poznate brendove koji imaju pozitivan utjecaj na svakodnevni život ljudi. Snažnim aktivnostima u 13 zemalja, a posebno u Grčkoj, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Portugalu, Ukrajini i Rusiji, održavamo dinamično međunarodno prisustvo i moćnu distributivnu mrežu u više od 50 zemalja širom svijeta.

bioten

bioten je brend za ličnu njegu grupe Sarantis koji je neraskidivo isprepleten s održivošću i prirodnim sastojcima. Brend ima široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju potrebe njege lica i tijela.

Sarantis Grupa slavi Međunarodni dan šuma kroz bioten inicijativu za sadnju drveća na Filipinima (348,3KB)

Svjetski dan zaštite životne sredine: Sarantis Group i njen doprinos održivoj budućnosti

Atina, 4. juna 2021 Svjetski dan zaštite životne sredine je dan posvećen zaštiti okoline, potičući napore koji će dovesti do zelene budućnosti. Ovaj se dan, koji su postavili Ujedinjeni narodi, obilježava svake godine 5.
Više
Change cookies consent Revoke cookies consent